10. december 2013

Risikoen ved at være blogger


Jeg har længe overvejet, hvorvidt dette indlæg skulle udgives eller ej. Flere og flere læser med, og jeg bliver mere og mere i tvivl om kvaliteten og indholdet af mine indlæg. Men til trods for dette, synes jeg, at det er et relevant emne at bringe op på bloggen.

I forbindelse med min blog er jeg flere gange blevet kaldt arrogant, til grin og selvcentreret. Det er selvfølgelig ikke nogle begreber, jeg vil mene, beskriver mig. Men jeg vil blankt indrømme, at jeg tit støder på, at det er den opfattelse, folk har af mig. Det begyndte tilfældigvis efter jeg oprettede min blog. Mere præcist, efter jeg begyndte at blogge om mit tøj, mine interesser og mit liv. Jeg kan sagtens se blogger-tendensen fra et andet perspektiv. Man fremstår hurtigt narcissistisk, når man dagligt deler billeder og tekster, der omhandler én selv. Men jeg synes en vigtig pointe bliver overset. Hensigten med min blog er at inspirere og underholde dem, der læser med, og hensigten har aldrig været andet.
Det sidste jeg vil have er, at folk betragter mig således. Jeg har overvejet i dybden, hvilke signaler jeg sender igennem mine indlæg og mine tekster. Og her er essencen af alle disse ord - Jeg overvejer meget hvilke indlæg, jeg udgiver, så ikke jeg fremstår anderledes, end hvordan jeg er. Men det svært. Folk opfatter på forskellig vis og vil i mange tilfælde mistolke mine indlæg. Hensigten med dette indlæg er at sætte læsere ind i hvilket dilemma, der udspiller sig, når man er blogger. Man tager et valg om at lade omverdenen følge med i éns liv og herfra danne et indtryk og en opfattelse af éns personlighed. Jeg vil vildt gerne vide, hvad jeres holdning til dette er? 

Sidst vil jeg nævne, at jeg på ingen måde er påvirket af overstående for tiden, men ønsker blot at gøre mine læsere opmærksomme på, hvorfor mon indlægstallet er faldet lidt på det sidste. Og sige inderligt tak for, at min blog oftest støder på positivitet og glæde fra alle jer dejlige læsere. 

28 kommentarer:

 1. Du gør det altså rigtig godt, Nanna.. Du har ingenting at skulle tænke over, og hvis de har et problem med bloggen, så kan de for søren da lade vær med at gå ind på den….

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Katrine. Det stoler jeg naturligvis på!

   Slet
 2. Jeg ved hvad du mener. Jeg har fået skrevet ret mange nedladende kommentarer, og jeg føler mig rigtig stødt over sådan noget. Som tidliger offer for mobning, rammer kommentarer som; "du er den klammeste lede sæk på kloden." "du fortjener intet af det du har. jeg føler med din familie, med sådan en klam sæk som du er" -rigtig hårdt!

  Det er ikke fair, når vi, os bloggere, bare har i sinde at inspirere folk og ikke vise hvilket helt perfekte liv vi levet. For ingen er perfekte, ikke engang os bloggere ;-)

  Og som du, tænker jeg virkelig også over hvad det er jeg ligger ud til offentlig skue, og deler med resten af verden.
  Både fordi jeg skal være 100% tilfreds med jeg giver ud til folk der læser med, men også for ikke at træde nogle over tæerne. For det kan hurtigt komme tilbage til én.

  xx
  juliekirkeby.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i. Jeg oplever det nu ikke i form af nedladende kommentarer - kun meget sjældent - men mere folks indtryk af mig, når de møder mig i virkeligheden.

   Men hold da op, det lyder voldsomt i mine ører. Jeg håber, du har det godt. Tak for din rigtig dejlige kommentar, knus

   Slet
 3. Nanna, du må slet ikke lade dig påvirke af al det. Du er en fantastisk blogger, du gør det så godt!
  Knus

  SvarSlet
 4. Jeg er meget uenig i de folk der mener at du fremstår egocentreret eller andet i den retning - for mig fremstår din blog personlig og ærlig!Du må aldrig tage de dårlige kommentarer til dig, for du er meget mere værd end det! <333

  // brainstormbyolivia.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. åh, det er jeg virkelig glad for at høre. TAK <3

   Slet
 5. Nanna, du er simepelthen for fantastisk! Jeg elsker at følge med i din tankegang - og jeg må sige, at jeg havde det på præcis samme måde. Det kan ofte være hårdt at blive dømt på baggrund af noget, der egentlig bare er noget på nettet. Der er på den måde ingen "rigtig sjæl" i det, så hvordan skulle man kunne danne sig et hel-billede ud fra det, spørg man sig selv om. Jeg synes det er fedt at du deler dine tanker og følelser omkring emnet (da bloggere jo altid kan sidde med tanker som disse, og som man kan være i tvivl andre også gør). Du inspirerer i hvert fald super meget, og det tror jeg godt mange af dine læsere ved er pointen med det hele. Som blogger sætter man (selvfølgelig) sig selv i fokus - netop for at vise interessede læsere hvordan man gør forskellige ting på sin måde. Det er jo logisk, og der er aldrig nogen ond hensigt med det - tvært i mod. Jeg synes du klarer det hele helt enestående, så du af alle, har intet at bekymre dig om. Men igen, jeg forstår dig godt. Folk der er uinteresserede i dit arbejde på bloggen, må jo bare finde på noget andet og lave, for man må leve med at der altid vil være nogen, der bare ikke har lyst til at være hverken positiv eller konstruktiv, og det kan man ikke altid lave om på - desværre... Og så er det vigtigt at huske på de læsere (som jo klart er i flertal), der er vild med at læse med og den søde kommentar man fik her forleden dag <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ligeså er du! Ja, det er åbenbart en tanke de fleste bloggere kender til. Nej, perfekt beskrivelse. Det er på ingen måde "rigtig sjæl", det som man skriver på bloggen. Til trods for, at man forsøger sig på at være ærlig vil ens oprigtige personlighed aldrig fremstå på bloggen. Jeg bliver enormt glad af at læse din kommentar. Den er meget vigtig for mig. Jeg glemmer aldrig tanken om, at mine trofaste læsere ikke tvivler på mit indhold. Mange kys og knus

   Slet
 6. Jeg har fuldt dig så længe, så længe at det er et følgeskab på Google+ og ikke Bloglovin', så længe at jeg ikke længere kan ses, før man bladre mange sider igennem af følgere. Jeg har på intet tidspunkt, tænkt dig som narcissistisk, dette kan nok også have noget at gøre med om man overhoved læser blogs, selv blogger eller bare kommer ind fra højre. Fordi hele pointen med at blogge er at inspirerer folk og i nogle tilfælde dele ud og hjælpe.
  Jeg selv havde havde en blog, jeg havde blogget på igennem mange år, men efter en del verbale tæsk, valgte jeg at lukke ned for en stund, men er nu så småt begyndt at sætte en ny op, for at starte på en frisk. Men kender til problemet. Men ser ingen grund til at tæske hinanden verbalt, for man skal ikke træde på andre for selv at komme højere op, fordi det må om noget være narcissistisk og selvforhøjelse.
  Jeg kan lide din blog og har på intet tidspunkt (som før nævnt) tænkt sådan om dig. Du inspirerer og underholder mig, trods du er en del år yngre.
  xxx
  http://emiliecberg.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har jeg faktisk godt bemærket ;) Det er jeg virkelig glad for at høre. Ja - jeg tror, at det har meget at gøre med om man selv kan relatere til det at blogge. Det lyder ikke rart, det du fortæller om. Men rigtig fedt, at du har startet en blog op igen - sådan skal det være!! Hav en rigtig dejlig dag Emilie, når du læser denne kommentar. Knus Nanna

   Slet
 7. Jeg kan virkelig godt følge din tankegang, man bliver også af og til selv i tvivl (eller jeg gør i hvert fald) og tænker "er det ikke lige lovligt navlepillende?... hvem gider egentlig læse om min aftensmad?".. Men så minder jeg mig selv om, at folk selv læser med hvis de lyster, præcis ligesom jeg gør på din blog - bare fordi jeg kan li' den :) Og det kan jeg. Så fortsæt endelig med at lave de indlæg du har lyst til og blæs på resten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den tanke strejfede også mig. - Og den tanke om, hvorfor folk læser med fastholder jeg også :)

   Slet
 8. Du ikke skal tvivle på dine indlæg, og det du vælger at lægge ud for de beskriver DIG. For det er DIN blog og du gør det her for at inspirere dine læsere og give ideer og for din egen interesse skyld. Ikke for at "please" os med indlæg som ikke er om dig og vi kan finde alle andre steder. Læserene læser din blog fordi DU inspirere dig os for den DU er. Der vil altid være nogle som "hater" ...kun fordi de er misundlige, kan ikke se nogen anden grund.

  Men bare husk, det er ikke dem som "hater" eller stopper med at følge dig, som har betydning det er dem, som støtter dig og stadig følger dig og dine indlæg, for det er dem du stadig inspirerer. :-)

  SvarSlet
 9. De som du oplever , er også på min blog, det kan være rigtig iriterende, men husk dem der hater en, er bare misunderlig for at ens blog er god, eller får postiv ros, din blog er fantastisk og jeg elsker dine indlæg, bare gør det du godt kan lide. <3 Knus..

  SvarSlet
 10. Det er rigtigt at folk skaber en anden opfattelse end hvad man rigtig er når man er blogger og ofte deler billeder, det er ikke alle der forstår at dette blot er for inspiration og underholdning! Jeg er fuldstændig enig i alt hvad du siger, dog vil jeg gerne udpege at der nok er andre grunde til hvorfor dit læsertal falder, dette kunne være fordi at dine indlæg ikke kommer ud så ofte som det plejede, så dine læsere har ikke noget de dagligt vil tjekke. Det kan være at nu engang imellem vil strejfe dem at din blog eksistere, men hvis den ikke tit er opdateret vil læser tallet faldet. Dog er dine indlæg kvalitet og man kan se at alt er dybt udtænkt, men alligevel vil de skuffe din læsere hvis du udgiver et indlæg månedligt :) Samme er sket for mig, jeg har selv set hvordan mit læsertal stiger når jeg dagligt har noget, mine faste læsere begynder småt ikke at følge med når jeg ikke opdatere jævnligt

  Ellers så bliv ved med at komme med skønne indlæg!

  Love,
  Cherrydunia.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, just præcis! Jep - læsertallet har jeg forståelse for. Nu mener jeg også indlægstallet. Hvorfor jeg ikke udgiver så mange indlæg, som før i tiden. Læsertallet følger selvfølgelig med i antallet af indlæg. Korrekt - læserne hopper fra, hvis det bliver for stillestående. Jeg forsøger også at udgive flere indlæg, men samtidig er min tid også begrænset her op til jul med eksaminer osv. KNUS <3

   Slet
 11. Jeg elsker at følge med i din blog, og har overhoved ikke det indtryk, du gør det fantastisk godt!

  SvarSlet
 12. hej er så vild med din blog! tænkte på om vi måske skulle følges?

  giv mig endelig en besked her http://annesophielynge.blogspot.dk

  SvarSlet
 13. Ofte tror jeg bare folk generelt føler, at de har en "ret" til at have en holdning til dig og det, som du laver. De fleste der vil fortælle dig, at du er dit eller dat er det tit selv, hvilket er lidt ironisk. Men folk føler virkelig, at de kender dig, hvis de følger din blog. Så de vil være sådan "Jamen hun er SÅ overfladisk!", virkelig? Og hvordan ved du så det, vil man spørge dem, hvorefter de vil have det lidt sådan "… Altså jeg følger jo hendes blog og hendes instagram, så jeg ved jo godt hvordan hun er!".

  Jeg har også selv haft en blog i 2 år, hvor jeg følte det blev lidt for mærkeligt, at folk jeg ikke kendte følte de have en form for relation til mig. Men grunden til at jeg stoppede var, at mine indlæg i mine øjne simpelthen blev alt for kedelige. De kunne være på alles blogge, så hvad gjorde indlægget specielt for min blog? hm..

  Men jeg elsker virkelig din blog, har den på min bogmærkelinje. Selvom jeg ikke rigtig husker at kommentere, da jeg har glemt passwordet til min google konto, skal du vide, at din blog virkelig er f a n t a s t i s k! Virkelig god inspiration og underholdning, så tuuuuusind tak for det.

  SvarSlet
 14. Du er en helt igennem dejlig blogger, som klart er min yndlings!

  SvarSlet
 15. Jeg finder din blog meget inspirerende og synes det er en af de bedre jeg læser, både fordi den indeholder flere af de emner der interesserer mig, men også fordi, at du formår at gøre det originalt. Jeg er en glad læser, som har savnet de manglende indlæg og håber du finder en lyst frem til at blogge uanset hvad andre synes, da det jo er din blog!

  SvarSlet
 16. Virkelig fantastisk indlæg! Lige mine ord! Det er så godt beskrevet.
  Jeg ser på dig, som en blogger, der gerne vil inspirere os læsere, som du selv skriver er din intention.
  Jeg bliver meget inspireret af dine indlæg, og finder intet stødende. Til tider laver du indlæg jeg ville ønske jeg selv havde lavet, 100% ærligt :) Dog vil jeg sige, at der hvor jeg lægger mærke til det svære ved at være blogger, er som du så godt beskriver, at man laver en blog, hygger sig med det, vil inspirere sine læsere, vil ud i verden med den man er, og alligevel danner folk sig sit ejet indtryk, og opbygger sine fordomme om en, når de i virkeligheden ikke kender en 100%. Jeg vil sige, at din blog er meget personlig, og det er rigtig stort, at kunne give så meget af sig selv, på så ordentlig en måde til omverdenen. Jeg vil selv kalde mig en lidt overfladisk blogger, da jeg er bange for at komme til at lyde ynkelig i mine indlæg, når det handler om følelser, men det er du rigtig godt til, god til at få dit budskab ud, på en ordentlig måde!
  Hatten af for det Nanna! :)

  SvarSlet
 17. Jeg kunne slet ikke være mere enig - hvis folk ved, at du blogger, kommer de ofte med halvstødende kommentarer, er højrøvede og prøver at gøre blogs og bloggere til grin. Jeg synes, at de kan sige og gøre, hvad de vil. Det siger meget mere om dem som mennesker, end om os. Vi deler med folk, der oprigtigt nyder at følge med - hvorfor har de så brug for at nedgøre os samt vores lille stykke internet? Det kræver en vis slags mod at være blogger; den slags, dem der nedgør, tydeligvis ikke har ;)

  Du skal bare fortsætte, det er jo fantastisk fint! Din blog er RIGTIG hyggelig! xx

  SvarSlet

Comments